Uit de nieuwsbrief van 17 maart Uit de nieuwsbrief van 17 maart
Uit de nieuwsbrief van 17 maart

De zon schijnt, buiten bloeien de voorjaarsbloemen, en de bomen staan in bloei. Als je naar buiten kijkt, zie je niets vreemds. Behalve missschien dat het rustig is op straat. En toch is er heel wat aan de hand in de wereld en in ons land, onze dorpen en in onze kerk. Het corona-virus grijpt om zich heen. De kans op  ziek worden neemt toe en het aantal sterfgevallen wordt groter.

Juist ouderen lopen een grotere kans om het corona-virus te krijgen en ziek te worden. Dat kan een angstig gevoel geven.
In tijden van crisis zijn we gewend om elkaar op te zoeken. We willen elkaar dan steunen en helpen. Maar juist dat kan nu niet omdat we dan risico lopen dat we elkaar met het virus besmetten. Ook gaan bezoekjes van familie of vrienden niet door. Dat kan een eenzaam gevoel geven.

Veel bijeenkomsten gaan niet door: de paasmarkt, de sobermaaltijd, de stiltewandeling, de voorstelling ‘Pasen in fragmenten’, de zondagse kerkdiensten. De kerkenraad is bezig om een oplossing te vinden voor de kerkdiensten, ook voor de Goede Week en Pasen. U krijgt daarover bericht via de Nieuwsbrief.

Vanuit het pastoraat zijn we ook bezig om een netwerk van aandacht en zorg op te zetten. We denken daarbij aan bel-groepen: mensen die elkaar opbellen zodat we op die manier merkbaar betrokken blijven. We vragen u ook om als dat mogelijk is, aandacht voor elkaar te hebben.

We zullen in de tijd die komen gaat, u vaker een Nieuwsbrief sturen met informatie. Mocht u zelf vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen via mail of telefonisch.

Ter informatie uit de media: Woensdag 18 maart is uitgeroepen tot de Dag van Nationaal Gebed; kijkt u eens op de website www.nationaalgebed.nl.

Ik wens u sterkte in deze tijden en wens u toe dat u zich verbonden voelt met onze gemeente.

Petra Zweers,
kerkelijk werker
tel. 06 58 77 44 50
 
terug