Portaal Portaal
Het Portaal
De communicatiecommissie heeft in onze website een portaal ingericht, een plaats waarin de leden van onze kerk altijd hun mening of commentaar te kunnen geven, waarin discussies zich ontwikkelen en antwoorden worden gegeven. 

De directe aanleiding voor dit Portaal was het aanstaande gemeenteberaad, donderdag 23 november.

Uw tekst svp opsturen naar oostingpiet@gmail.com


 
 
Geef het niet op Geef het niet op


2 En ga zo door
In de speciale editie van Woord en Daad ben ik uitgenodigd om te reageren, en dat wil ik proberen. Ik heb het blaadje doorgelezen en begrijp lang niet alles, maar misschien is het interessant voor jullie om feedback te krijgen van 'buitenaf';
ik ben net vorige week vriend van de gemeente geworden.  

Ik kreeg namelijk al enige tijd jullie nieuwsbrief, en daar werd ik enthousiast van. Iedere week bruist het weer van de inspiratie en mooie activiteiten. Wat jammer als dat zou afnemen of zelfs verdwijnen. Hoe is het mogelijk dat dat geen nieuwe leden trekt?
Worden die wel gezocht eigenlijk, en dan bedoel ik buiten de kerkelijke kringen? Ik lees alleen over samenwerking met andere gemeentes. Dat is belangrijk, maar levert waarschijnlijk geen nieuwe leden op; al die mensen zijn al lid van hun eigen gemeente.  

Mijn gedachte voor jullie is dus: geef het nog niet op! Leg flyers en intekenlijsten neer op de jaarlijkse paasmarkt. Benader het onlangs geopende Dorcas, een christelijke kringloopwinkel in Woensel met handenvol vrijwilligers. Zet advertenties in het Forum. Plaats vacatures bij het steunpunt vrijwilligerswerk.
En ga zo door!
Anne Fey
 
 
Korte reactie Korte reactie
3 Even een korte reactie op de inhoud van W&D:

Idee van een kerkelijk werker:
Prima! Zo iemand als bv Berthilde vd Zwaag: sociaal & ter zake kundig.

Samenwerken met andere gemeenten:
Uitstekend. We hadden al de Carrousel, dat kan op meerdere vlakken worden uitgebreid.

Kerkzaal:
- De opstelling van zondag jl is o.i. minder geslaagd.Je kijkt tegen het licht in (glas-in-loodraam).
- De spreker staat op de grens van muur/raam, is niet natuurlijk. De achtergrond van de spreker is te druk/leidt af, zelfs als de  wandkleden weg zouden zijn.
Beter zou o.i. zijn: stoelen opstellen zoals bedacht door Pieter Zwaan, maar dan in een vlakke V-vorm, en met minder rijen.
- De kerkzaal is destijds zo ontworpen dat het liturgisch centrum alleen op de huidige plaats harmonisch is ingepast.

Theo en Helen van der Ros.