Geef het niet op Geef het niet op


2 En ga zo door
In de speciale editie van Woord en Daad ben ik uitgenodigd om te reageren, en dat wil ik proberen. Ik heb het blaadje doorgelezen en begrijp lang niet alles, maar misschien is het interessant voor jullie om feedback te krijgen van 'buitenaf';
ik ben net vorige week vriend van de gemeente geworden.  

Ik kreeg namelijk al enige tijd jullie nieuwsbrief, en daar werd ik enthousiast van. Iedere week bruist het weer van de inspiratie en mooie activiteiten. Wat jammer als dat zou afnemen of zelfs verdwijnen. Hoe is het mogelijk dat dat geen nieuwe leden trekt?
Worden die wel gezocht eigenlijk, en dan bedoel ik buiten de kerkelijke kringen? Ik lees alleen over samenwerking met andere gemeentes. Dat is belangrijk, maar levert waarschijnlijk geen nieuwe leden op; al die mensen zijn al lid van hun eigen gemeente.  

Mijn gedachte voor jullie is dus: geef het nog niet op! Leg flyers en intekenlijsten neer op de jaarlijkse paasmarkt. Benader het onlangs geopende Dorcas, een christelijke kringloopwinkel in Woensel met handenvol vrijwilligers. Zet advertenties in het Forum. Plaats vacatures bij het steunpunt vrijwilligerswerk.
En ga zo door!
Anne Fey
 
terug