Het fotoalbum

Gebeurtenissen in onze gemeente kunnen heel intiem zijn of juist heel uitbundig. Soms zijn ze gevangen in foto's die we graag aan de bezoekers van onze site presenteren.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 

Paasmarkt 2018

Bekijk alle foto's
 
Buitenlandse bezoekers in de kerk

Buitenlandse bezoekers in de kerk.
In het weekend van 30 september op 1 oktober ontvingen wij in onze kerkelijke gemeente twee theologiestudenten Felipe Nakamuru Gabor uit Egypte en Maurice Mansour uit Brazilië.
Zij studeren enkele maanden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Zie het verslag onder Nieuws en refelctie, dit fotoalbum geeft er beeld bij.
 

Bekijk alle foto's
 
Nieuwsbrief

Soms wordt de nieuwsbrief verreikt met een plaat

Bekijk alle foto's
 
Talenten gevraagd

Talenten Gevraagd

De actie "Talenten Gevraagd"' is gestart op zondag 18 september.
Hieronder volgt  een fotografische impressie van de eerste dag,
 

Bekijk alle foto's
 
Paasmarkt 2015

Paasmarkt 2015

Op de paasmarkt die jaarlijks in ons kerkgebouw wordt gehouden staat te koop het resultaat van schilders, bloemschikkers en andere kunstenaars.
Ook worden er de boeken getoond die eerder in het voorjaar door de inwoners van Son gechonken zijn. In vier drukke en vrolijke uren zijn de bezoekers bezig om snuffelen en hun keus te maken. De opbrengst van dit jaar \,2250 euro, ging naar twee goede doelen: DiaconaalCentrum Eindhoven (een inloophuis) en naar Vluchtelingen-in-de-Knel (hulp aan uitgeprocedeerde vluchtelingen).
De foto's geven een impressie.

Bekijk alle foto's
 
Liturgische bloemschikkingen

Liturgische bloemschikking

In elke kerkdienst staat op de liturgische tafel een boeket met bloemen die na de dienst worden bezorgd bij een van onze leden, met een brief waarop de kerkgangers hun handtekening plaatsten.
Bij bijzondere gelegenheden wordt de liturgische tafel ook versierd met bloemstukken die rijmen op het onderwerp van die ochtend.
 

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 2012, kerkdienst, koffie en tentoonstelling

Startzondag 2012

De Startzondag begon met de kerkdienst waarin ambtsdragers afscheid namen en (één) nieuwe aantrad. Daarna de gebruikelijke koffie, opgefronken terwijl we de tentoontstelling "Werken van de kerk" bezichtigden.

Bekijk alle foto's
 
Knoptorenkerk

De Knoptoren

De Knoptorenkerk is 200 jaar lang in het bezit van de protestantse kerk geweest. De toren, waaraan het gebouw zijn naam dankt, is gebouwd in de 15e eeuw. De foto's tonen de markante verschijning ervan. In de kerkzaal herinneren de kansel en andere meubelen aan hun lange verleden.  

Bekijk alle foto's
 
Kerk van de eenheid in Christus

Kerk van de eenheid in Christus

In 1963 kwam het nieuwe protestantse kergebouw in Son gereed. Het geld werd ingezameld langs allerlei kanalen waarvan de oecumenische actie "Twee Huizen voor één Heer" wel de belangrijkste was. Die actie was het initiatief van ds Hans de Pater, predikant van de hervormde gemeente in St Oedenrode en Son en pastoor Kleffens van de nieuwe parochie Eerschot in St Oedenrode. De naam van het kerkgebouw werd dan ook: "Kerk van de eenheid in Christus". In 1995 werd de kerk uitgebreid met een ontvangsthal en een grote zaal. 

De foto's geven een beeld van de kerk en het interieur, dat voor een deel door wrijwilligers werd gerealizeerd.  Foto's uit de beginperiode zijn nog schaars en de bezoekers van dit album worden gevraagd om  foto's uit die periode op te sturen naar de redactie.

Bekijk alle foto's