40 dagentijd 40 dagentijd

Activiteiten 40 dagentijd,
het thema is: Een nieuw begin.

 
Kerk in Actie heeft gekozen voor het thema : “Een nieuw begin” en wil het vasten onder de aandacht brengen.
 

Vast mee in de Veertigdagentijd.

We nodigen u uit om in de Veertigdagentijd mee te vasten voor een nieuw begin. Bijvoorbeeld door te vasten van snoep, social media of vlees.
Via een actiekaart bieden we u nieuwe vormen om invulling te geven aan de vastentijd, kunt u bijhouden hoeveel tijd/geld u bespaart en waarmee u anderen een nieuw begin kunt geven. Deze kaarten liggen vanaf 10 maart achterin de kerk voor u klaar
Iets lekkers bij de koffie op zondag
Startend op Aswoensdag bestaat de Veertigdagentijd eigenlijk uit 46 dagen. Maar omdat de zondagen niet meetellen komen we uit op 40 dagen “veertigdagentijd”.
De zondag is namelijk een feestdag en dan wordt er niet gevast. Bij feest hoort iets lekkers. Daarom biedt de ZWO u voor iedere zondag in de 40dagentijd iets lekkers aan bij de koffie om te vieren dat het zondag is en dat we nieuw begin mogen maken.

Veertigdagentijdkalender

Achter in de kerk ligt ook een voorbeeld van de veertigdagentijd kalender, deze kunt u bij Kerk in Actie bestellen. De veertigdagentijdkalender is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Een dagelijkse Bijbeltekst en quote, recept, verhaal of gedicht brengen u steeds een stapje dichter bij Pasen, feest van een nieuw begin.

Sobermaaltijden

Op 20 maart en 3 april is er een sobermaaltijd in de kerk in Son. Een sobere maaltijd, bestaande uit stevige soep met brood past heel goed in deze tijd van bezinning. Door te luisteren naar teksten en met elkaar in gesprek te gaan, staan we even stil bij de betekenis van een nieuw begin voor onszelf en voor een ander.
De maaltijd begint om 18.00 uur. Opgeven via de inschrijflijst in de kerk of bij Cora Rothuizen crothuizenweijers@gmail.com of 06-18894783

Paasgroetenactie

Zondag 17 maart kunt u na de dienst mee doen aan de Paasgroetenactie, ook dit jaar organiseert Kerk in Actie in Actie landelijke paasgroetenactie. Stuur ook een paasgroet naar gevangenen.
In de gevangenis gemaakt
Het zijn niet zomaar groeten. De kaarten komen voort uit een project in een gevangenis. Onder leiding van de predikant gaan gedetineerden aan de slag met het thema van de 40-dagentijdcampagne ‘Een nieuw begin’. Ze praten erover en bedenken met elkaar een manier om dat thema te verbeelden.
Zo’n Paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt. En dat er mensen zijn, die zich inleven in hun situatie. ¨Post ontvangen is een lichtpuntje¨, aldus een ex-gedetineerde die jaren in het buitenland in de gevangenis zat. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap elk jaar opnieuw door te geven.

Stiltewandeling

Op 10 april 17.00 uur vertrekken we vanuit de Kerk aan de Zandstraat voor een mooie wandeling in stilte met onderweg wat bezinningsmomenten. Na afloop van de wandeling is er soep en brood in de kerk.
 
 
terug