Paasmarkt 2018 Paasmarkt 2018
Wat was het weer een happening! Gerard  Rothuizen met zijn team vrijwilligers was al dagen in de weer om  de kerkzalen vakkundig in te richten voor alle diverse activiteiten. Een enorm karwei, waarvoor de voorbereidingen al weken, en zelfs maanden  eerder begonnen waren met een gedegen plan de campagne!
Vanaf donderdag werd er al druk gesjouwd en getimmerd. Onder leiding van Jacques werd een enorme hoeveelheid boeken van de meest uiteenlopende aard en kwaliteit gesorteerd en in dozen per onderwerp opgesteld. Vrijdag kwamen er de bloemen”meisjes” bij, evenals de vele andere vrijwilligers die de kraampjes met de sieraden, kunstvoorwerpen, planten en stekjes, tekeningen  enz. inrichtten. Wat een inzet, wat een sfeer!
Zaterdagochtend, voor half tien,  stonden de eerste bezoekers al voor de deur te trappelen van ongeduld. Het viel mij op dat er niet alleen een run was op de boekencollectie, maar o.a. ook op de fleurige hal met de vele, vrolijke bloemstukjes. Ik zag een meneer tot twee keer toe met een volle doos bloemencreaties naar zijn auto wandelen. Ik wenst hem alvast een vrolijk Pasen! Binnen no time was het een drukte van belang. Alle kraampjes trokken veel aandacht, o.a. de traditionele tafel van de familie Naum met de heerlijke Irakese hapjes van Layla en Diana.  Er waren meer “exotische” lekkernijen te vinden: de bamischotels van Bas Stigter, maar ook uitheemse schotels uit Syrië en Egypte, aangeboden door charmante dames met hoofddoekjes. Dit was nog eens oecumene!
Vrolijke  accordeonklanken verhoogden de algehele gezelligheid, evenals de kopjes koffie met cake, keurig geserveerd door Helen en kleindochter.  Tussen de bedrijven door  was ook de loterij begonnen. Leuke prijzen, luidkeels aangekondigd door Gerard, als een volleerde veilingmeester. Inmiddels hadden zich al  diverse groepjes bezoekers luid keuvelend aan een tafeltje gezet om weer eens lekker bij te praten. Een journaliste van een plaatselijk blad vond de sfeer buitengewoon aardig en nam het zichzelf kwalijk nooit eerder op onze paasmarkt te zijn geweest……..
De volgende ochtend, na de dienst, was er weer de groep vrijwilligers in de weer om  tafels en stoelen en andere attributen op te ruimen. Vooral het inpakken van de grote hoeveelheid overgebleven boeken was een flink karwei . Jammer, zoveel mooie en goede boeken en CD’s moesten worden afgevoerd naar een nieuwe bestemming. De ouderling van dienst had de opbrengst van de paasmarkt bekend gemaakt: ruim 2200 euro, een mooi resultaat, al hadden we gezien de drukte misschien op nog meer gehoopt. Maar Jacques had gelijk:  niet alleen de opbrengst telde, de inzet voor het goede doel en het gevoel van saamhorigheid waren misschien net zo belangrijk!
Tot volgend jaar dus weer! Organisatoren en vrijwilligers (te veel namen om allemaal op te noemen):  nogmaals complimenten en hartelijke dank.
terug